DutchFiets

Johannes Alderse Baas

DutchFiets is een circulair mobiliteitsconcept dat fietsen produceert uit 100 procent recyclebaar kunststof. Het bedrijf is ontstaan vanuit technisch onderzoek, gedreven door innovatie die de markt op z’n kop zet. De uitdaging was helder: maak een fiets die niet eindigt als afval. Via vele omwegen bleek het antwoord kunststof. Met al haar vormvrijheid een prachtig materiaal om mee te werken en bovendien zonder veel energie verbruik te recyclen.

Missie

Bijna alle fietsen worden gemaakt voor de afvalberg en winst op korte termijn, wij willen daar verandering in brengen.

Circulair

Wij maken kunststof fietsen uit recyclebaar kunststof, een praktijkvoorbeeld van de circulaire economie. Met ons statiegeld systeem komt de fiets altijd weer terug bij ons, zo nemen we onze verantwoordelijkheid voor het ‘in de cirkel houden’ van onze producten.  

Crowdfunding

Het concept is bewezen met een rijdend prototype, opgevolgd door een crowdfunding campagne: ruim 100 fietsen, binnen zes dagen, opgeleverd eind 2016. Deze fietsen uit de waren geassembleerd bij een sociale werkplaats. De crowdfunding fietsen bleken de ideale basis voor een sterk verbeterd ontwerp, dat werd goedgekeurd volgens de internationale veiligheidsstandaard door het onafhankelijke EFBe Prüftechnik GmbH. De DutchFiets 2.0 wordt inmiddels met name B2B geleverd, maar is natuurlijk ook voor de particuliere fietsliefhebber een must-have!

DutchFiets Producten