EnvelopeBook

Jeroen Timmer

Oud briefpapier en papier van enveloppen schrijft heerlijk. Perfect voor een mooi tweede leven. Door te kiezen voor hergebruik op een slimme, directe wijze en met aandacht voor elk detail van de producten geven zij hier een tweede leven aan.

Missie

De wereld om ons heen is door mensenhanden gemaakt met materialen die al eens zijn ‘geoogst’. Laten we deze materialen zo lang mogelijk in de loop houden. EnvelopeBook richt zich op papier. Er is niets mooier dan goed papier een hoogwaardig tweede leven geven. Zo benutten we optimaal de kwaliteiten van het al bestaande materiaal. The best papers for your best ideas.

Circulair

We verzamelen ons materiaal direct uit de ‘afvalstroom’ papier. Door de maatvoering van onze producten af te stemmen op de maten van enveloppen en briefpapieren benutten we het papier optimaal. Naast de hergebruikte papieren in onze producten kiezen we materialen die gerecycled zijn of een zo laag mogelijke impact op onze omgeving hebben.

Het idee

Het idee voor EnvelopeBook is ontstaan in Japan. Ontwerper Jeroen Timmer zag daar hoe papier wordt gebruikt en realiseerde zich dat hij thuis vaak een oude envelop pakte om snel een aantekening te maken. Heerlijk om op te schrijven en tekenen, dus waarom dit papier niet in notebooks en memo’s verwerken? Gestart met de inzameling van ooit verstuurde enveloppen, inmiddels worden complete pallets vol briefpapier en enveloppen omgezet naar nieuwe papierproducten.

Envelopebook Producten