Kabinet O

Benjamin Suykens

Kabinet O is een creatief atelier toegewijd aan restmaterialen met een verhaal. Benjamin maakt veelal objecten waarvan je spontaan over de oorsprong en functie begint te fantaseren.

Benjamin zorgt ervoor dat deze waardevolle restmaterialen op een fantasierijke manier worden verwerken tot creatieve producten, en in een speelomgeving maakt deze ze alleen nog maar boeiender.

Missie

Na tien jaar ervaring als product designer besloot Benjamin om in 2018 zijn eigen label op te richten. Kabinet O bedenkt en creëert doordacht speelgoed voor de kleintjes. Het pienter ontwerp, de onderbouwde materiaalkeuze, de liefde voor de ambacht en de doordachte selectie gepassioneerde lokale partners geven ziel aan het resultaat.

Circulair

Kabinet O verwerkt resthout tot uniek kinderspeelgoed dat esthetisch en duurzaam is. Niet enkel gemaakt uit duurzame materialen, maar ook gebaseerd op een duurzaam ontwerp. Het speelgoed groeit mee met de kinderen, zodat het niet na enkele maanden op zolder belandt.

Oorsprong

Design, concepten en prototypen doe ik zelf. Dat geeft me de nodige voeling met het materiaal en de kwaliteit van het idee. Het geeft me de nodige inzichten om een ontwerp bij te sturen en er iets productierijp van te maken. 

Kabinet O producten