L.A.P. Atelier

Annemarie van Rijn

Het L.A.P. Atelier is een sociale onderneming die slachtoffers van seksueel en huiselijk geweld helpt bij hun stappen naar zelfstandigheid. Bij L.A.P. Atelier doen jonge vrouwen werkervaring op en leren ze weer vertrouwen te krijgen in zichzelf en in de toekomst. Met de kleurrijke, handgemaakte producten van rest partijen door het L.A.P. Atelier help je vrouwen met een verhaal én maak je de wereld een beetje mooier.

Missie

Het L.A.P. Atelier is een samenwerkingsverband tussen A house of Happiness en Fier. Deze sociale onderneming leidt kwetsbare vrouwen toe naar de arbeidsmarkt, door duurzame, waardevolle producten te maken van reststoffen. Door het werken in het L.A.P. Atelier, vergroten de vrouwen –vaak slachtoffers van geweld- hun kansen op de arbeidsmarkt en werken zij aan hun sociale en economische zelfstandigheid. Met de kleurrijke, handgemaakte producten van het L.A.P. Atelier helpen we vrouwen met een verhaal aan een vakopleiding of werk én maken we de wereld een beetje mooier.

Circulair

Bij het L.A.P. Atelier hebben we aandacht voor sociale patronen en een circulaire samenleving. Door de grote gordijnproductie van A house of Happiness, blijft er ruim 100.000 meter reststof over per jaar. In het L.A.P. Atelier verwerken we deze kwalitatieve reststoffen, tot nieuwe waardevolle textielproducten. We geloven in een samenleving waar producten niet worden weggegooid, maar worden hergebruikt. Een circulaire samenleving waar iedereen zijn bijdrage levert om de cirkel draaiende te houden en waar niemand wordt buitengesloten. Daarom hebben we de L.A.P. atelier opgericht.

de L.A.p. vrouwen

Ik vind het geweldig hoe ze bij het L.A.P. Atelier met mij omgaan. De leermeesters steunen me altijd, ook toen ik het moeilijk had en niet altijd naar het atelier kwam. Toen werd ik iedere dag gebeld en hebben ze mij niet aan mijn lot overgelaten. Dat vond ik moeilijk, maar het heeft me wel geholpen. Door L.A.P. lukt het mij nu om positief naar mijzelf te kijken. – Silvia

We zijn enorm trots op onze L.A.P. vrouwen. Ze werken met Liefde aan de producten en met aandacht voor elkaar. Samen werken we aan progressie. Voor een betere toekomst voor onze vrouwen en de wereld om ons heen.

L.A.P. Atelier producten