PLANQ

Anton Teeuw | Dennis Teeuw | Joris Kortenhorst

PLANQ is een designstudio die producten en interieurs ontwerpt- en realiseert door gebruik te maken van restmaterialen en hernieuwbare materialen. Zo ontwikkelt PLANQ tafels gemaakt van een oude gymvloer. Met ‘Closing the loop’  als drijfveer zien ze afval niet als afval, maar gebruiken ze dit als nieuwe grondstof!

Missie

Sinds de oprichting van PLANQ streven zij ernaar om afval niet als afval te zien maar juist te gebruiken als hernieuwbare grondstof. Deze missie en identiteit wil PLANQ uitstralen naar de bevolking toe. PLANQ wilt het leven van mensen verbeteren door te stimuleren en inspireren met milieubewust en comfortabel design meubilair.

Circulair

De producten en ontwerpen van PLANQ zijn natuurbewuste oplossingen die waarde creëren voor overblijfselen en de kracht van hernieuwbare materialen tonen. PLANQ doet dit door zoveel mogelijk gebruik te maken van lokale hulpbronnen en het  recyclen van restanten.

Rezign

PLANQ biedt onder het label REZIGN ook vaste meubelen aan, gevormd uit overstock textiel en natuurvezels gecombineerd met biologisch afbreekbare plastics. Zo maakt PLANQ  gebruik van natuurvezels als hennep en vlas die op braakliggende gronden groeien, jute afvalzakken uit de cacao- en koffie industrie, maar ook van denim en oude bedrijfskleding kunnen tijdloze producten gemaakt worden. Deze producten hebben een universeel ontwerp waardoor alle bedrijfskleding hierin verwerkt kan worden. Zo sluiten wij de keten en dragen wij bij aan een betere wereld voor morgen.

Planq producten

2.141,702.383,70