seepje_logo_blauw2_square


Seepje

Melanie| Karel | Melvin | Matthijs | Jasper | Harry

De 100% milieuveilige schoonmaakmiddelen van Seepje houden ons Nederlandse afvalwater schoon en zorgen voor sociaal werk in Nederland. Daarnaast zorgt de vraag naar de schillen voor behoud van de Sapindus bomen en creëren ze betere leef- en werkomstandigheden voor Nepalese schillenboeren. Zo maakt Seepje wassen én poetsen weer leuk!

Missie

Onze missie is simpel: een schonere én mooiere wereld. Dat doen we door de beste was- en reinigingsproducten te maken op basis van de Sapindus mukorossi vrucht. Want dat heeft zo z’n voordelen. Niet alleen voor jou, ook voor het milieu, de schillenboeren in Nepal en de kanjers van onze sociale werkplaats!

Circulair

Seepje is mooi voor ’t milieu, want door onze vraag naar de schillen blijven de Sapindus bomen behouden. We gebruiken alleen de beste ingrediënten uit de natuur, zoals onze Nepalese superschillen. En onze ingrediënten hebben een significant lagere impact op ‘t afvalwater! Ook creëren we samen betere leef- en werkomstandigheden voor onze Nepalese schillenboeren. En in Nederland werken de kanjers van onze sociale werkplaats met veel plezier voor Seepje. Ze pakken alle schillenverpakkingen in en verzorgen alle kleine distributie, zoals consumenten bestellingen en die van enkele winkels. Zo maken we wassen én poetsen weer leuk!

Dit zijn wij!

Wij, Melvin en Jasper, zagen als 21-jarige studenten op televisie hoe een dame in Nepal natuurlijk zeep gebruikte om te wassen. Natuurlijk zeep van schillen van de Sapindus mukorossi vrucht om precies te zijn. Waarom gebruiken we hier allerlei synthetische toestanden, als wassen ook natuurlijk kan? We kwamen in contact met Hari de Nepalese schillenboer, en besloten onze studiefinanciering bij elkaar te schrapen om een eerste lading schillen richting Nederland te verschepen. We zagen een kans om hier mensen blij te maken met een wonderschoon product, en tegelijkertijd de werk- en leefomstandigheden in Nepal te verbeteren!