Studio Stixl

Lieke Vermeer-Terlouw

Studio Stixl combineert een passie voor textiel met circulaire ambitie. Dit resulteert in mooie, praktische en unieke producten. De grondstoffen worden zo lokaal mogelijk gehaald. Bijvoorbeeld gordijnstalen die uit de collectie gaan bij lokale interieurwinkels. De ex-showmodellen worden omgetoverd tot prachtige kussens. Of kleurrijke reclamedoeken die worden omgetoverd tot vrolijke car organizers.

Missie

Bloedmooie en vaak peperdure stoffen die vernietigd worden omdat ze ‘uit de collectie’ gaan. Dat moet niet kunnen vindt Lieke, oprichter van Studio Stixl: “Ik wil zo niet alleen afval verminderen en mooie stoffen redden, maar ook ervoor zorgen dat mijn kinderen opgroeien met circulair denken en vooral doen.”

Circulair

Ik red stoffen zoals gordijnstalen en reclamedoeken van de ondergang. Ze krijgen een nieuw – en vaak zelfs beter en veel langer – leven. Zowel voor de bedrijven waar ik de stoffen haal als de consumenten die de producten kopen, wordt de circulaire economie zo steeds zichtbaarder.

Creatief omdenken

In een wereld waar kennis en informatie zo (over)duidelijk aanwezig zijn, is het heerlijk om creativiteit fysiek in te zetten. Het voelen van ‘nieuwe’ stoffen, het puzzelen met de ‘resten’ en het met je eigen handen creëren van iets moois geven een ongekend gevoel van voldoening.

Studio Stixl producten