Twisted jams

Angela Vlot en Mirjam van der Werff

Waarom genoegen nemen meer mierzoete, saaie aardbeienjam? Dat kan anders en beter! Twisted maakt unieke jams en chutneys, gemaakt van fruit en groente dat een tweede kans verdient. Te klein, te krom of te lelijk? Van iets niet perfects maken zij graag iets bijzonders. Weg met de oubollige jams en ruim baan voor de peer-vanille jam, pittige paprika jam en geredde rode uien relish!

 

Missie

Iets te geks maken en een blijvende verandering in gang zetten, daar is het ons om te doen. Zolang je tweedekans producten ziet als voedsel ‘wat eigenlijk voor de vuilnisbak bestemd is’, ben je onderdeel van het probleem en niet van de oplossing. Het gaat om waarde en we moeten af van het kijken naar voedsel als iets waardeloos. We dagen mensen uit om onderdeel van de oplossing te worden en tegelijkertijd iets heel bijzonders en lekkers te eten.

Circulair

Wij kopen onze tweedekans producten voor een eerlijke prijs. Immers, in een kromme paprika zit net zoveel ambacht, (fosiele) energie en smaak als in een rechte. Door daarin te investeren verduurzamen we de keten. We nemen niets gratis aan, betalen naar voedingswaarde is eerlijker en zorgt voor minder verspilling. Doordat de telers op ons kunnen rekenen ontstaat er een langdurige duurzame samenwerking.

Culinair

Onze jams en chutneys zijn niet alleen voor bij ‘t ontbijt. Sterker nog, ze lenen zich uitstekend om mee te koken of om te combineren met vis, vlees en kaas. Pittige paprika jam combineert heerlijk met vis, de uienrelish pimpt elke hamburger tot een feestje en pruim-calvados-speculaaskuiden jam maakt van een stukje eend iets unieks. De mogelijkheden met kaas zijn vrijwel eindeloos…. biet-sinaasappel-steranijs jam met geitenkaas, peer-vanille bij je kaasplank, druiven-tijm gelei met Doruvael, wij kunnen er geen genoeg van krijgen.
Steeds meer chefs koken met onze jams en daar zijn we trots op. Waar combineer jij Twisted mee?

 

Twisted Jams