Update maandag 4 januari 2021

Vanaf vandaag, maandag 4 januari 2021, nemen wij weer bestellingen in behandeling. Wegens drukte is de huidige levertijd 3-4 werkdagen. Onze excuses voor het ongemak! We zijn telefonisch goed bereikbaar op 085-0608560 bij vragen over de levering van jouw bestelling.

———————

Update dinsdag 22 december 2020

Alle bestellingen die later dan dinsdag 22 december 2020 14:00 uur zijn geplaatst, nemen wij maandag 4 januari in behandeling. Wegens de drukte bij PostNL in combinatie met de sluiting van het verzendhuis rond de feestdagen kunnen wij bestellingen niet meer dit jaar versturen.
Onze excuses voor het ongemak!

We zijn telefonisch goed bereikbaar op 085-0608560 bij vragen over de levering van jouw bestelling.

———————

Update dinsdag 15 december 2020

Vanaf vandaag, dinsdag 15 december 2020, geldt er in Nederland een lockdown. Gelukkig blijft het verzendhuis geopend en kunnen bestellingen nog steeds elke werkdag worden verstuurd. Helaas is het niet meer mogelijk om je bestelling bij ons verzendhuis in Utrecht af te halen.

Wij verwachten een enorme drukte bij PostNL de komende dagen en willen je daarom vragen je bestellingen voor de feestdagen extra vroeg te bestellen. Zo vergroten we de kans dat deze voor kerst geleverd wordt.

Vanaf vrijdag 25 december tot maandag 4 januari is ons verzendhuis gesloten wegens de feestdagen. Bestellingen die op donderdag 24 december na 14:00 uur worden geplaatst worden vanaf maandag 4 januari in behandeling genomen. Wil je je bestelling nog voor de kerst ontvangen? Bestel deze dan uiterlijk maandag 21 december voor 14:00 uur, maar het liefst nog eerder.

———————

Oudere berichten:

Update maandag 13 juli 2020

Vanaf vandaag, maandag 13 juli 2020, worden de bestellingen weer elke werkdag verstuurd. Dit betekent dat je bestelling weer lekker snel geleverd wordt, zoals je voorheen van ons gewend was. Nu we meer mogen krijg jij je bestelling sneller binnen.

Update maandag 8 juni 2020

Nu de maatregelen zijn versoepeld, ontstaat er bij ons verzendhuis ook weer ruimte om cliënten te ontvangen en te voorzien van dagbesteding. Zo ontstaat er ook ruimte om vanaf maandag 8 juni 2020 weer 2 keer per week de bestellingen van LoopedGoods in te pakken en te versturen. 

Houd dus nog steeds rekening met een langere levertijd, maar in de meeste gevallen kan jouw bestelling binnen 2-5 werkdagen worden geleverd.

Als de situatie wijzigt zullen wij de wijzigingen op deze pagina aankondigen, maar ook via onze social media kanalen en onze nieuwsbrief.

Update donderdag 26 maart 2020

Wegens het coronavirus is ons verzendhuis, waar mensen met een arbeidsbeperking werken, beperkt open. Gelukkig hebben we een tijdelijke oplossing gevonden en kunnen we toch 1 maal per week bestellingen inpakken en verzenden. Dit betekent dat de levertijd tijdelijk langer is dan je van ons gewend bent.

Wij willen iedereen van harte uitnodigen om bestellingen te blijven plaatsen. Bijvoorbeeld om thuiswerkende medewerkers of collega’s een hart onder de riem te steken door ze een attentie toe te sturen. Dat is meteen een mooie steun in de rug voor alle creatieve ondernemers die wij vertegenwoordigen.

Als de situatie wijzigt zullen wij de wijzigingen op deze pagina aankondigen, maar ook via onze social media kanalen en onze nieuwsbrief.