NS-Upcycle

VerdraaidGoed | Marian Dessing

Van gebruikte informatieborden en treinbekleding worden unieke en verrassende producten gemaakt door ondernemers die upcycling in de vingers hebben.

Missie

Materiaal dat op stations en in treinen niet meer wordt gebruikt, wordt zo veel mogelijk duurzaam verwerkt tot grondstof of tot een nieuw product. Zo krijgen gebruikte informatieborden en treinbekleding een tweede leven. Drie creatieve ondernemers maken hier praktische en verrassende producten van. Hun missie is om van gebruikt materiaal iets unieks te maken waar mensen nog lang van kunnen genieten.

Circulair

Dagelijks worden er 1,2 miljoen treinreizen gemaakt en zijn er veel mensen die de gele borden op de stations raadplegen. Waar je niet zo bij stil staat, is dat deze worden vervangen als de dienstregeling wijzigt. Dit levert ieder jaar duizenden gebruikte borden op. Ook wordt na 18 jaar een trein gemoderniseerd om nog eens 18 jaar mee te kunnen gaan, waarbij de treinbekleding wordt vervangen. Een zo groot mogelijk deel van dit gebruikte NS-Materiaal wordt geupcycled tot nieuwe producten. Sinds 2011 zijn er al zo’n 30.000 NS-Upcycle producten verkocht.

Start

Het eerste NS-Upcycle product-idee was een tafel, een ‘timetable’. Het enthousiasme voor het materiaal was geboren en er volgden vele andere ideeën. Het idee voor het Dienstblaadje, een dienblad gemaakt van een gebruikt informatiebord, is ontstaan tijdens een ontwerpwedstrijd voor studenten. Maurits Busse kwam in 2011 met het winnende idee en zijn ontwerp is nog altijd in productie. Ondertussen is het assortiment flink uitgebreid en zijn al veel grondstoffen bespaard.

NS-Upcycle producten

19,95 incl. BTW (16,49 ex.)
Aanbieding!
15,80 incl. BTW (13,06 ex.)
3,95 incl. BTW (3,26 ex.)
2,00 incl. BTW (1,65 ex.)