Coffee Based

Lisanne Addink-Dölle | Remco Addink 

Coffee Based maakt bioplastics van koffiedik en zijn ervan overtuigd dat dit de koffieketen op zijn kop zal zetten! Dat koffieafval straks waardevoller wordt dan een kop koffie. Inmiddels zijn er al notitieboeken, plantenpotten, koffiekopjes en verschillende producten gemaakt! ‘It can all happen over a cup of coffee!’

Missie

Coffee Based maakt bioplastics van koffiedik en zijn ervan overtuigd dat dit de koffieketen op zijn kop zal zetten! Dat koffieafval straks waardevoller wordt dan een kop koffie.

Circulair

Door koffiedik in te zetten als grondstof redden we deze materiaalstroom van de afvalverbranding maar voorkomen wij ook het gebruik van andere materialen. Uit koffiedik kunnen waardevolle bioplastics gemaakt worden. Deze bioplastics worden vervolgens verwerkt tot producten zoals notitieboeken, plantenpotten en koffiekopjes.

Start

Coffee Based is gestart als project van VerdraaidGoed. Door onder andere de samenwerking met de koffieleverancier MAAS is het project uitgegroeid tot zelfstandig bedrijf. Nu werken zij gezamenlijk aan het realiseren van de Coffee Based visie; koffiedik als grondstof.

Coffee Based Producten

2,95
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
7,9517,50
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina