RotterZwam

Siemen Cox | Mark Slegers | Nathan Surret | Melissa van der Beek | Jose Joia | Jeffrey van Gelderen

RotterZwam gelooft in een samenleving die kringlopen sluit, grondstoffen maximaal benut en voedsel lokaal produceert. Daarom kweken zij op Rotterdams koffiedik super verse oesterzwammen en verkopen deze aan restaurants, supermarkten en nu ook online. Met 6 awards zijn zij de meest onderscheiden stadslandbouwers van Europa!

 

Missie

RotterZwam gelooft in een samenleving waar kringlopen worden gesloten, grondstoffen maximaal worden benut en voedsel lokaal wordt geproduceerd. Daarom kweken wij op Rotterdams koffiedik superverse oesterzwammen en verkopen deze aan restaurants en supermarkten in het 010-gebied.

Circulair

Koffiedik gaat in de regel bij het restafval en wordt niet gescheiden opgehaald. Het verdwijnt daarmee in de vuilverbranding. Wij vinden dat een kostbaar en rijk organisch materiaal als koffiedik niet verbrand mag worden. Er zijn verschillende interessante toepassingen te bedenken. Er zijn verschillende interessante toepassingen te bedenken. De meest duidelijke is voedselproductie. Maar je kan het ook gebruiken voor de productie van bioplastics. Na de voedselproductie kan het nog dienen voor de extractie van enzymen, die kunnen weer gebruikt worden voor de productie van biobrandstof.

Het sluiten van de keten

Maar als laatste stap dient koffiedik altijd weer terug te keren naar moeder aarde. Onze paddenstoelen compost heeft een twee keer zo hoog organisch stof gehalte als groencompost. Door het op [landbouw]grond aan te brengen, verbeteren wij de bodemstructuur, stimuleren wij het bodemleven EN fixeren wij CO2.

RotterZwam producten