Unwaste

Bart Aupers

Unwaste: Circulaire verzorging voor dagelijks gebruik met pure ingrediënten, zonder troep. Goed voor jou, en voor de planeet.
 
Waarom? Jaarlijks wordt er zo’n 150 miljoen kilo aan koffiedik en 250 kilo aan sinaasappelschillen weggegooid. Kun je je dat voorstellen?
 
Wij niet! Unwaste genut koffiedik en sinaasappelschil als functionele grondstof in persoonlijke verzorging.

Missie

Unwaste gelooft in een wereld waar afval niet bestaat en waar alle door mensen geproduceerde organische reststromen een waardevolle functie hebben. 
Neem Sinaasappelschillen en koffiedik, deze stromen zijn te mooi om weg te gooien. Wij zien het als hele waardevolle reststromen. Daar kun je mooie dingen mee maken. Circulaire verzorging bijvoorbeeld. We willen anderen inspireren om ook te ‘unwasten’.

Circulair

Koffiedik geeft de zeep een prettige scrub en robuuste uitstraling. Sinaasappelschillen brengen een prachtige kleur en een natuurlijke reiniging. De frisse geur komt van sinaasappelolie die rechtstreeks uit schillen wordt gehaald die anders weggegooid zouden worden. Voor de inzameling van koffiedik en sinaasappelschillen werkt Unwaste samen met partners.

Over de zeepjes

De Unwaste zeep is gemaakt van natuurlijke en palmolievrije ingrediënten. De zepen worden in Nederland geproduceerd en zijn duurzaam verpakt. De vaste handzeep zit in een doosje van gerecycled karton en de vloeibare handzeep zit in een flacon van gerecycled plastic.

Duurzaam je handen wassen en verzorgen is nooit zo aantrekkelijk geweest! Ook maakt de mooie zeep van Unwaste jouw duurzame bedrijfsambitie tastbaar voor je collega, klant en partner.