Instock

Bart Roetert  | Selma Seddik | Freke van Nimwegen

Instock zet voedselverspilling op de kaart. In onze restaurants creëren onze koks de heerlijkste gerechten van onverkochte producten uit de supermarkt. Om nog meer eten te redden, maken we van geredde aardappels Pieper Bier en van gered brood ons nieuwe Bammetjes Bier! Om de cirkel helemaal rond te maken, gebruiken we het moutrestant dat overblijft na het brouwen van bier om heerlijke granola van te maken.

Missie

Een derde van alle voedselproductie wereldwijd haalt ons bord niet. Zonde! Dat betekent niet alleen dat het eten zelf verspild wordt, maar ook de energie, CO2, water en land dat in de productie van dit eten is gestoken. Wij geloven in een circulaire economie en zetten daarom voedselverspilling letterlijk en figuurlijk op de kaart!

Circulair

Wij zien reststromen eten niet als afval, maar juist als waardevolle grondstof! Daarom halen wij deze producten op en maken er heerlijke gerechten en producten van. Zo wordt een vierkante spruit kimchi voor bij je burger, verspilde aardappels heerlijke Pieper Biertjes en bierbostel crunchy granola!

Producten

Instock maakt circulaire producten tegen voedselverspilling. Zo brouwden we Pieper Bier van geredde aardappels en brouwen we Bammetjes Bier van gered brood. Daarnaast maakten we van bierbostel crunchy Instock Granola, hebben we een kookboek Instock Cooking vol smaakmakende conserveringstechnieken en een tote bag van gerecycled katoen.

De producten van instock