Instock

Bart Roetert  | Selma Seddik 

Instock zet voedselverspilling op de kaart. Voorheen deden we dit met onze eigen Instock restaurants waar we heerlijke gerechten maakten van geredde producten.  Ons doel is altijd geweest om zoveel mogelijk impact te maken en daarom redden we nu op grotere schaal eten met de horeca groothandel InstockMarket. 
Om nog meer eten te redden, maken we van geredde aardappels Pieper Bier en van gered brood ons nieuwe Bammetjes Bier! Om de cirkel helemaal rond te maken, gebruiken we het moutrestant dat overblijft na het brouwen van bier om heerlijke granola van te maken.

 

Missie

Eén derde van alle voedselproductie wereldwijd haalt ons bord niet. Zonde! Dat betekent niet alleen dat het eten zelf verspild wordt, maar ook de energie, CO2, water en land dat in de productie van dit eten is gestoken. Wij geloven in een circulaire economie en zetten daarom voedselverspilling op de kaart!

 

Circulair

Wij zien reststromen eten niet als afval, maar juist als waardevolle grondstof! Daarom halen wij deze producten op en maken er heerlijke gerechten en producten van.

 

Producten

Instock maakt circulaire producten tegen voedselverspilling. Zo brouwden we Pieper Bier van geredde aardappels en brouwen we Bammetjes Bier van gered brood. Daarnaast maakten we van bierbostel crunchy Instock Granola, hebben we een kookboek Instock Cooking vol smaakmakende conserveringstechnieken en leer je circulair koken met Circular Chefs

 

De producten van instock

6,50 incl. BTW (5,37 ex.)