VerdraaidGoedProduct-Missie

Circulaire producten

Rond is het nieuwe recht. Hoog tijd voor circulaire producten in de spotlights. Hier vind je een verrassende verzameling producten voor consument en bedrijfsleven. De producten dragen bij aan een circulaire samenleving: ze zijn gemaakt van restmateriaal of zetten aan tot een duurzame levensstijl, Shop niet recht, shop rond!

Meer over onze missie

Samen sterk

Nederland en Vlaanderen hebben veel gepassioneerde ondernemers die werk maken van de circulaire economie. Soms nog onbekend en onontdekt. Dit is hun podium. Wij vertellen het verhaal van deze startups en scale-ups en tonen hun producten. Want wij geloven dat een transitie naar de circulaire economie niet zonder hen kan. Ode aan de duurzame ondernemer!

Lees de verhalen van de ondernemers Lees meer over onze partners
VerdraaidGoedProduct_waarom

Circulaire economie

Lineair produceren en consumeren is niet meer van deze tijd. De wereld bleek rond, niet plat. Afval bestaat niet. We zijn toe aan rond. Toe aan een economisch systeem dat de herbruikbaarheid van producten en grondstoffen maximaliseert en waardevernietiging minimaliseert. Doe mee. Samen op weg naar een circulaire economie!

Lees verder over de circulaire principes

Meer over onze missie

RECHT WORDT ROND

Linieair produceren en consumeren is niet meer van deze tijd. We zijn toe aan rond. Toe aan een nieuw economische systeem: de circulaire economie. In de circulaire economie wordt de herbruikbaarheid van producten en grondstoffen gemaximaliseerd en waardevernietiging geminimaliseerd. Duurzame ondernemers zijn belangrijke aanjagers van dit nieuwe economische systeem. Zijn zijn gedreven, geloven in een duurzame toekomst en werken aan innovatieve producten. Producten die de kringloop rond maken. Daarmee maken zij een nieuwe manier van consumeren mogelijk voor zowel de consument als het bedrijfsleven. Shop niet recht, shop rond!

SAMEN STERK

Wij geloven dat de transitie naar de circulaire economie niet kan zonder gedreven ondernemers die geloven in een wereld waarin afval niet bestaat. En deze ondernemers kunnen op hun beurt weer niet zonder elkaar. Daarom zijn Stichting Maatschappij en Onderneming (SMO), VerdraaidGoed en Het Groene Brein begonnen met het bundelen van krachten van circulaire ondernemers. VerdraaidGoedProduct verbindt hen, want samen staan we sterker. Het is tijd voor circulaire producten in de spotlights. VerdraaidGoedProduct maakt zicht daar hard voor.

VerdraaidGoedProduct- MIssie
VerdraaidGoedProduct-missie

CIRCULAIR SHOPPEN

Wij vertellen het verhaal van circulaire start-ups en scale-ups uit Nederland en Vlaanderen. Dit is hun podium. Met VerdraaidGoedProduct hebben we al hun producten op een plaats verzameld. Zo maken we het consumenten en bedrijven gemakkelijk om duurzaam te shoppen. Doordat we de producten ook echt op een centrale plek op voorraad houden, kunnen we alles in een keer versturen en maken we het transport zo duurzaam mogelijk. Op onze verzendlocatie pakken mensen met een verstandelijke beperking alle producten met liefde in. Ook zij helpen ons een stapje verder naar een nieuwe economie.

CIRCULAIRE PRODUCTPRINCIPES

Het assortiment op VerdraaidGoedProduct is met zorg samengesteld op basis van de 6 circulaire Product Principes. Deze principes zijn een verdieping op de bovenste drie sporten van de ladder van Lansink, die aanduiden dat we vooral moeten streven naar Preventie, Hergebruik en Recycling.

Bij het beoordelen en samenstellen van het assortiment op VerdraaidGoedProduct, bekijken we aan welke van deze 6 circulaire principes een product voldoet. Indien een artikel niet minimaal aan 1 van de principes voldoet dan wordt het artikel niet opgenomen in het assortiment.

Hieronder vind je per circulair principe een korte toelichting. Wil je meer weten over deze principes, neem dan contact met ons op via info@verdraaidgoedproduct.nl

AFVALPREVENTIE

Producten die helpen afval te voorkomen. Denk aan een herbruikbare drinkfles die het gebruik van eenmalige plastic flesjes helpt terug te dringen.

HERGEBRUIKT

Dit zijn producten die eerder van een ander zijn geweest. Mogelijk zijn ze gerepareerd of opgeknapt, zoals refurbished kantoormeubilair of telefoons.

RECYCLING

Het product is gemaakt van gerecycled materiaal of kan goed gerecycled worden. Waarbij het eerste de voorkeur heeft.

PRODUCTPREVENTIE

Hier doelen we op een immateriele vervanging van een product, veelal een beleving. Denk hierbij aan plastic vissen uit de grachten of een workshop oesterzwammen kweken op koffiedik.

HERBESTEMD

Dit zijn producten die herkenbaar gemaakt zijn uit materialen die al een eerder leven hebben gehad. Denk aan een tas van een spandoek of een dienblad van een treintijdenbord.

BEWUST ONTWORPEN

De grondstoffen voor het product zijn bewust verantwoord gekozen en het ontwerp is dusdanig dat het product lang mee gaat, de onderdelen te repareren of te vervagen zijn en de grondstoffen terug te winnen. Mogelijk is gebruik gemaakt van een duurzame ontwerpmethodiek zoals Cradle2Cradle. 

Partners

Een circulaire economie realiseren heb je niet zo 1,2,3 voor elkaar. Dit is een gedeelde maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het stimuleren van circulair inkopen kun je alleen voor elkaar krijgen door met partijen samen te werken.

VerdraaidGoedProduct zet de circulaire ondernemers van Nederland en Belgie in het spotlicht. Deze partners leveren een bijdrage aan de doelstellingen van VerdraaidGoedProduct. Lees hieronder war deze partijen doen.

VerdraaidGoed - Maakt waardeloos weer waardevol

VERDRAAIDGOED

MAAKT WAARDELOOS WEER WAARDEVOL

VerdraaidGoed bedankt in opdracht van bedrijven toepassingen voor waardeloos geworden materiaal. Zij analyseren reststromen, ontwikkelen producten en realiseren die ook . Dit doen ze op creatieve en sociale wijze, met vindingrijke ontwerpers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast heeft VerdraaidGoed twee reststroomspecifieke spin-offs. Onder de naam Beat the Bag werkt zij aan de verwerking van reclamedoeken en met Coffee Based zet ze de koffieketen op zijn kop door meer waarde uit koffieafval te halen.

VerdraaidGoedProduct partner Prezero

Prezero

ZERO WASTE DAG EEN STAP DICHTERBIJ

Prezero is een internationale organisatie die duurzame en innovatieve oplossingen aanbiedt op het gebied van afval, grondstoffen, energie, water en milieu. Samen met Prezero bundelen we onze krachten om organisaties door middel van adviestrajecten te helpen concrete stappen te zetten naar een circulaire bedrijfsvoering. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat restmaterialen een nieuw leven krijgen als circulair product.

Overige partners

HET GROENE BREIN

NETWERK VAN WETENSCHAPPERS

VerdraaidGoedProduct partner Nudge

NUDGE

CONSUMENTEN PLATFORM

vERDRAAIDgOEDpRODUCT PARTNER Nederland Circulair

NEDERLAND CIRCULAIR

MATCHMAKINGPLATFORM VOOR CIRCULAIRE ONDERNEMERS

LOCATIES MET MEERWAARDE(N)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.