BE O Lifestyle

Damir Perkic & Wouter Moekotte

Bijna al het plastic op de wereld (99%) is gemaakt van olie. Damir Perkic werkte zelf jarenlang in de plastic industrie en baalde flink van dat oliegebruik. Samen met zijn compagnon Wouter Moekotte (oprichter Bio Futura) ontwikkelde hij een slimme manier om duurzame plastic producten uit natuurlijke, hernieuwbare materialen.

Missie

Onze missie is om de plastic industrie zo radicaal te veranderen dat er geen fossiel aardolie meer wordt gebruikt voor de productie van plastics. Op dit moment wordt meer dan 99% van de jaarlijkse 311 miljard kilo aan plastic uit fossiel aardolie gemaakt. Wij laten zien dat het anders kan. One product at a time.

Dit is de start van een nieuwe standaard. Het nieuwe plastic is gemaakt van hernieuwbare grondstoffen zoals suikerriet, cassave en algen. We laten olie waar het hoort, diep onder de grond.

Circulair

BE O Lifestyle verandert de plasticindustrie door producten te ontwikkelen vanuit hernieuwbare
materialen, zoals suikerriet, olifantsgras, cassave en algen. Bioplastic!

Het eerste product, de BE O bottle, is gemaakt van restmaterialen van Braziliaans suikerriet.
Het suikerriet wordt eerst gebruikt voor suiker en bio ethanol. Van het restant van de bio ethanol maken wij de BE O bottles, die we kleuren met natuurlijke pigmenten.

KOM MAAR OP MET JE CO2

Een suikerriet-plant levert circa vijf jaar lang grondstoffen op, waarna de plant vervangen
wordt. (Fossiele olie gebruik je één keer en heeft miljoenen jaren nodig om weer te ontstaan.) Ook vangt suikerriet drie keer zoveel CO2 op dan het uitstoot tijdens verwerking. Terwijl olie alleen maar CO2 uitstoot tijdens de verbranding.

Daarnaast wordt er voor ieder verkochte BE O bottle een boom geplant door Trees for the Future. Op deze manier reduceer je jouw impact op klimaatverandering nog meer.

BE O Producten

16,95
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina