Be the fibre is ontstaan vanuit de drive om creatief en vooral maatschappelijk verantwoord te ondernemen en iets terug te geven aan de samenleving en onze planeet. We stappen met be the fibre over van onze lineaire werking naar een circulaire aanpak met een duidelijke visie: op een kwaliteitsvolle manier mensen tewerkstellen, circulaire producten op de markt brengen en met de opbrengst zoveel mogelijk duurzame ontwikkelingsprojecten financieren.
Be the Fibre
Suzanne De Strooper
Elk product van be the fibre is gemaakt van niet bruikbare kleding uit de kledingcontainers van Wereld Missie Hulp. De opbrengst gaat naar duurzame ontwikkelingsprojecten.
Be the fibre is een initiatief van de vzw Wereld Missie Hulp (WMH), waarbij het niet bruikbare ingezamelde textiel, circulair verwerkt wordt tot leuke accessoires en relatiegeschenken. Met de opbrengst financieren ze duurzame ontwikkelingsprojecten wereldwijd.
Hergebruik grondstoffen & ontwikkelingsprojecten
3 personen
Boechout, Antwerpen (België)
Missie
We willen met dit initiatief in eerste instantie een impact maken en een circulaire beweging in de textielsector op gang trekken. Want door te kiezen voor circulariteit:
- gaan we zuiniger om met de weinige grondstoffen die ons nog resten
- verminderen we de afvalberg
- verbruiken we veel minder water
- kunnen we veilige werkomstandigheden garanderen
- en dragen we bij aan een kleinere ecologische voetafdruk
En de winst? Die investeren we integraal in ontwikkelingsprojecten, zodat we ook daarmee impact kunnen maken op de samenleving.
Circulair
Wij werken constant aan het verkleinen van onze ecologische voetafdruk. Heel wat textielbedrijven zijn verantwoordelijk voor het vervuilen van onze zeeën en oceanen met plastic microvezels. In deze industrie werken arbeiders ook vaak in erbarmelijke en onveilige omstandigheden. Het is tijd voor verandering, verandering waar ook WMH aan bijdraagt. Het werd tijd om de cirkel te sluiten: kwaliteitsvolle ingezamelde kleding gaat nog steeds naar het tweedehands circuit, maar het overige deel wordt nu vervezeld, opnieuw tot draad gesponnen en verwerkt tot nieuwe accessoires onder het merk be the fibre.