BinBang

Anja cheriakova | Gijs Langeveld 

BinBang is ontstaan vanuit de frustratie dat er te veel afval is en dat waardevolle grondstoffen in de verbrandingsoven verdwijnen. Het huidige afvalsysteem is complex, zij willen dit op een positieve manier veranderen! Duurzaam gedrag moet makkelijk zijn voor iedereen. Het doel is mensen thuis en binnen organisaties bewust te maken van de grondstoffen die ze kunnen sparen (de Bang) en hen hier concrete oplossingen voor te bieden (de Bin).

Missie

Verbranden is eeuwig zonde! Daarom willen we zo veel mogelijk afval (grondstoffen!) uit de verbrandingsoven redden. Door afval te scheiden kunnen materialen hergebruikt worden en hoeven er minder uit de aarde gegraven te worden. Beter! Daarom maken wij met BinBang afval scheiden makkelijk en leuk voor iedereen, overal. Één persoon die een leven lang goed afval scheid, kan allleen al meer dan 22.000 KG materialen redden. Moet je nagaan hoeveel impact we maken met de duizenden mensen die met ons thuis, op school, op kantoor en op vakantie afval scheiden!

 

Circulair

We zijn gestart door een circulair product (BinBang) op de wereld te brengen. Door bijv. te kiezen om in Nederland te produceren en gerecycled plastic als grondstof te gebruiken. Verder bouwen we, continu, aan een circulaire beleving. Mensen die afval scheiden doen, bewust of onbewust, elke dag iets circulairs. Wij maken hen hier graag bewust van. Zo werken we toe naar de laatste stap: Systeemverandering!

BinBang Producten