Bloemenstorm

Frank Berbée & Sophie Berbée

BloemenStorm verzamelt overgebleven bloembollen van lokale kwekers. Zij planten de overgebleven bloembollen in bloembakken. Deze bloembakken leveren zij in abonnementsbasis aan horeca en MKB bedrijven. Op deze manier wordt de verspilling van bloembollen aangepakt en zorgen zij voor meer groen en kleur in de stad.

Missie

Bloembollen zijn een typisch Nederlands product. Bijna 70% van het internationale aanbod van bloembollen komt van Hollandse bodem. De grote diversiteit in bloembollen, aanbieders en schommelingen in de vraag naar bepaalde soorten op de internationale markt zorgen voor een probleem. Het evenwicht tussen vraag en aanbod is vaak ver te zoeken en ook zeer moeilijk om te voorspellen. Tel daarbij het effect van de weersinvloeden op en het resultaat zijn overschotten. Omdat bloembollen maar beperkt bewaard kunnen worden belanden er jaarlijks 2,4 miljoen kilo bloembollen op de composthoop. Hier willen wij iets aan doen.

Circulair

BloemenStorm koopt overschotten bloembollen rechtstreeks van kwekers en plant de bollen in bloembakken.

Met deze bloembakken kunnen Nederlandse bedrijven de entree opfleuren.

De bloembakken worden door heel Nederland voor de deur geleverd.

Uitgebloeid? Bloemenstorm haalt de bakken met uitgebloeide bloemen weer op en ruilt deze om voor bakken gevuld met nieuwe bloembollen die later in het jaar bloeien.

Zo kun je het hele jaar genieten van bloeiende bloemen en maken we samen een einde aan de verspilling!

Beplanting

Door middel van lasagne beplanting zit er altijd een vrolijke mix van verschillende bloembollen in de bloembak. Tulpen, narcissen, muscari’s, calla’s, begonia’s, noem maar op!

Bloemenstorm Producten