Candy Converters

Ida van Esch 

De Candy Converters maken jouw evenement, festival of huwelijk tot een succes. Samen gaan we voedselverspilling tegen door waardevolle reststromen te gebruiken als basis voor circulaire producten die ook nog eens biologisch afbreekbaar zijn! Of je nu 2 of 200 kilo confetti nodig hebt, ik maak van afval een feestje! 

 

 

Missie

Restmateriaal van snoeppapier uit de fabriek wordt weggegooid of tot veevoer verwerkt. Candy Converters wil het afvalprobleem van papieren en plastic confetti oplossen met een biologisch afbreekbare alternatief. Twee vliegen in 1 klap dus. Met dit idee gaat Candy Converters zowel voedselverspilling als milieuvervuiling tegen. En de feestjes kunnen gewoon feestelijk blijven! Een kleine maar fijne stap in de richting van een circulaire economie en een schoner milieu en dat met zo’n vrolijk product!   

Circulair

Eetpapier, of snoeppapier is gemaakt van aardappel, het nummer 1 gewas in Nederland. Eetpapier is 100% natuurlijk en suikervrij en – op een paar kleuren na, geschikt voor vegetariërs en veganisten. 

Ontdekking

Tijdens de het ontwikkelen van een eetbare kalender om papierafval tegen te gaan, ontdekte Candy Converters dat het restmateriaal van de eetbare kalender zich prima leende voor confetti. 

Candy Converters producten