De Wilde Brouwers

Denis De Wilde en Peter Rodrigues

Een brouwerij waar het creëren van smaken een vorm van vrijheidsbeleving is. Historiek en inhoud staan dan ook centraal. Zo vormden elementen van verdwenen Belgische brouwerijen de basis van de brouwers installatie. Uren polieren en lassen hernieuwden hun vroegere glorie. 

Missie

De brouwerij heeft als doel een OFF-GRID brouwerij te worden. Hiervoor organiseerden we eind 2018 een crowd-funding campagne in twee ophaalrondes. Met de opgehaalde fondsen willen we drie doelstellingen inlossen: regenwater hergebruiken, regenwater opslaan en zonne-energie aanwenden.

Circulair

Een brouwerij verbruikt typisch een 8 tot 10 liter watervoor het produceren van 1 liter bier. We brouwden al eens bier met gezuiverd afvalwater van de brouwerij in samenwerking met de Universiteit Gent (From Sewer To Brewer). 
Gezien de hoge vervuilingsgraad van afvalwater is deze zuiveringsinstallatie kostelijk en gaan er hoge operationele kosten bij gepaard. Daarom zouden we het REGENWATER, dat op zich al zuiver is, van onze daken opvangen en met omgekeerde osmose technologie zuiveren TOT een perfect BROUWWATER. 

Vanwege de droge zomers tegenwoordig willen we dit water opslag om ook in de zomer te kunnen brouwen. Tenslotte willen we zonnepanelen legen om aan onze elektrische energievraag te voldoen. 

Het begin

Wat ooit begon in een microbrouwerij in het hartje van Gent met hulp van de grootouders, leidde in de zomer van 2017 tot de verhuis naar een naoorlogs fabriekspand uit de late jaren ’40 aan de rand van Gent (Flora, Merelbeke).

Er werd afscheid genomen met een laatste brouwsel.

De wilde brouwers namen hun intrek in de ruime SOFACQ fabriek. Een historische locatie met een ziel die niet verloren mocht gaan. Zo komen oude industriële elementen terug in een nieuwe context, net zoals wij zelf onze nieuwe dromen realiseren in een historische omgeving.

 

Brouwerij Stijl producten