KarTent

Jan Portheine & Wout Kommer

KarTent is een Nederlandse Start-up gevestigd in Amsterdam. Zij maken kartonnen festivaltenten, om de enorme afvalhopen (plastic) die op festivalcampings achterblijven tegen te gaan. Naast het maken van kartonnen tenten, ontwerpen ze ook meerdere producten. Producten zoals; kantoorproducten, speelgoed en kamerdecoratisch die gemaakt worden van gerecyclede tenten. Gerecyclede tenten? Ja zeker, de festivaltenten komen terug en daaruit worden lampen of dierenhoofden gesneden.

Missie

Wij streven ernaar om de wereld een betere plek te maken door, op een vernieuwende manier te kijken naar materialen. Er worden te veel producten gemaakt zonder dat er gedacht wordt aan de klimaatverandering en bijvoorbeeld schildpadden die omringt worden door plastic. Bij het maken van nieuwe producten, denkt KarTent aan de klimaatverandering en alle dieren die in gevaar worden gebracht door plastic.

Circulair

Wij willen plastic producten tegen gaan en dat doen we met onze eigen circulaire visie. Na gebruik op de festivals worden de KarTenten teruggebracht naar onze loods en krijgen ze een tweede leven in de vorm van geheel circulaire kartonnen producten. Het product dat je koopt heeft dus levenservaring! Het karton van de tenten is van zeer hoge kwaliteit en maakt dat onze producten tegen een stootje kunnen.

Ontwikkelingen

Na het het zien van de hoeveelheid plastic tenten op festivals is Kartent begonnen met kartonnen tenten om het plastic te verminderen. Door het verhuren van kartonnen tenten op festivals en het hergebruiken voor nieuwe tenten. Daarnaast is KarTent op nieuwe ideeën gekomen. Van festivaltent naar afvalbak, stierenhoofd en nog veel meer. Het bedrijf KarTent komt meer en meer tot leven en breid zich uit.

kartent Producten

45,50 incl. BTW (37,60 ex.)
45,50 incl. BTW (37,60 ex.)
33,50 incl. BTW (27,69 ex.)
52,50 incl. BTW (43,39 ex.)