Kusala gifts

Karin Berkhoudt

“Kusala” komt uit de Pali taal gebruikt in de oudste Boeddhistische teksten en betekent goede karma. Kusala produceert ambachtelijke zeep met respect voor mens, dier, en milieu om lichaam en geest te voeden. De missie van Kusala is het creëren van goede karma voor de wereld door bij te dragen aan positieve alternatieven van produceren en consumeren.

Missie

Kusala wil bijdragen aan milieuvriendelijke en maatschappelijk betrokken productie en consumptie.

Circulair

De zepen van Kusala bevatten (m.u.v. de synthetische natronloog vereist voor het verzepingsproces) alleen natuurlijke ingrediënten en zoveel mogelijk van biologische teelt. Harde zeep is een plasticvrij en milieuvriendelijk alternatief voor vloeibare handzepen en douchegels. Er spoelen dus geen schadelijke stoffen door het doucheputje weg. Kusala gebruikt ook geen palmolie, omdat de productie hiervan tot gigantische ontbossingen in Zuidoost Azië heeft geleid. Reststukjes van de zeepproductie worden gedoneerd aan de Pauluskerk Rotterdam die zich inzet voor mensen die het zonder hulp niet redden.

Ontstaan

In juni 2014 startte Karin Berkhoudt het zeepatelier van Kusala in een oud schooltje in Rotterdam West. Daar produceert ze haar unieke recepten met een gebalanceerde basis van oliën en boters die zorgt voor een reinigende en verzorgende zeep. Kusala zepen zijn altijd verrijkt met een extra verzorgende vloeistof. Vaak betreft dit kokosmelk, geitenmelk, of yoghurt omdat die voor een mooi crèmig schuim zorgen dat zacht en voedend is voor de huid. Ook aloë vera sap, witte wijn, en honing geven bijzondere eigenschappen aan zeep. Verder verwerkt Karin vaak helende kruiden, zoals goudsbloem, kamille, of brandnetel. Maar Kusala zepen staan nog het meest bekend om de heerlijk geurende melanges van etherische oliën waar mensen echt blij van worden!

Kusala gifts producten