Looop

Marc van Langen

LOOOP maakt, met behulp van mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt, daadwerkelijk circulaire producten. De Do It Yourself Mushroom Farm Kit, welke gebruik maakt van de reststroom Koffiedik, is daar de bekendste van.

 

Missie

Het zit in onze genen om dingen niet weg te gooien, maar te zoeken naar toepassing om het nuttig in te zetten. Als dit echt niet kan, dan wil LOOOP ervoor zorgen dat de grondstof zo nuttig mogelijk wordt ingezet in de afvalketen. Hoe groter de reststroom hoe gedrevener LOOOP is om een nuttige inzet te bedenken.

Circulair

Een circulair proces is op langere termijn altijd houdbaarder. In veel gevallen kost dit extra tijd, inzet en doorzettingsvermogen, maar loont het op de langere termijn. Koffiedik is daar een mooi voorbeeld van.

Op dit moment is LOOOP nieuwe circulaire producten aan het ontwikkelen, zoals regenwater opvangen voor drinkwater gebruik, bierborstel gebruiken als grondstof voor ontbijtproducten en afgedankte fietsen hergebruiken voor ombouw naar elektrische fietsen.

Koffiedik

Koffiedik is een van de grootste reststromen van de wereld, waar slechts beperkt gebruik van wordt gemaakt. Het probleem is dat het verspreid is en dus eerst ingezameld dient te worden. Dit dien je op een circulaire wijze te doen, in het geval van LOOOP doen wij dat met de retourvracht van de food distributie naar bedrijfslocaties.

Looop producten