loop.a life

Ellen Mensink | Laurien Dwars

Loop.a life maakt mooie en duurzame fundamentals van topkwaliteit. Dat vinden zij veel belangrijker dan het brengen van snel wisselende collecties. Die leiden namelijk tot onnodig gebruik van waardevolle grondstoffen en veel afval. En wat het leuke is, deze kleding wordt gemaakt van jóuw oude truien. Gewoon in Nederland en zonder gebruik van extra verfstoffen en water. Super duurzaam dus!

Missie

Wij weten dat de huidige textielindustrie een enorme voetafdruk op de wereld achterlaat. Het is een eindig proces van produceren, consumeren en wegwerpen. Het resultaat van deze lineaire keten: een steeds sneller groeiende berg textielafval, overbodig gebruik van chemicaliën en onnodig verlies van waardevolle grondstoffen, water en energie. Wij willen de textielindustrie circulair maken door de kleding afvalberg te verkleinen, waardevol materiaal nieuw leven te geven en zoveel mogelijk bedrijven en consumenten ondersteunen en inspireren om mee te doen. Dat doen we met een nieuwe kijk, een nieuwe keten, een nieuwe beweging en het liefst een nieuwe standaard ‘truly circular’ en ‘zero waste’.

Circulair

Wij maken écht duurzaam geupcyclede garens, vilt en knitwear. Dat doen we met een innovatieve aanpak waarbij we textielafval op materiaal samenstelling en op kleur sorteren, terugbrengen tot de vezel en weer verwerken tot mooie, nieuwe fashion- en interieurproducten. Zo wordt afval weer grondstof en sluiten we de keten. En dat allemaal zonder gebruik van chemicaliën! Om dit dubbel en dwars te bewijzen, bestaat ons eigen slow fashion | interieur merk Loop.a life uit 100% gerecyclede fundamentals. Daarnaast ondersteunen we bedrijven om mooie circulaire eindproducten te maken tegen een betaalbare prijs. Zo maken we het voor bedrijven ook super gemakkelijk om circulair te worden.

Liefde voor de Planeet

Wij zijn Loop.a life

Wij zijn pioniers in de circulaire textielindustrie. Wij zijn omdenkers, andersdoeners en waarmakers. Wij delen de passie voor ons product, de liefde voor onze planeet en de kennis over ons proces. Met onze klanten, vakgenoten, zelfs concurrenten. Want hoe meer mensen meedoen, hoe mooier de wereld. Het is de hoogste tijd om het tij te keren. En alles op alles te zetten. Met deze gedachte is Ellen Mensink begonnen met haar bedrijf Loop.a life. En ze laat duidelijk zien dat het kan! Doe jij ook met ons mee?

Loop.a life producten