MaGie Creations

Madeleine Gielens

MaGie Creations werkt aan schaalbare upcycling van biergraan. Biergraan is het graan dat overblijft na het brouwen van bier. Door biergraan te upcyclen creëert MaGie Creations een een heerlijk ingrediënt dat vol zit met eiwitten en vezels. Een prima basis voor verschillende producten – waaronder BrewBar.
Biergraan – lekker tot de laatste korrel!

Missie

Wij willen vechten voor een duurzame, gezonde wereld door grondstoffen beter te benutten. Uit biergraan maken wij een voedingsrijk ingrediënt waarmee je vele mooie, gezonde producten kunt ontwikkelen. Wij halen alles uit biergraan wat erin zit, om zo bij te dragen aan het ontstaan van een duurzamere voedingsmiddelenindustrie.

Circulair

Ieder jaar produceert Nederland maar liefst 560 duizend ton biergraan. Wat allemaal rechtstreeks als diervoeding gebruikt wordt. Wanneer we biergraan zelf opeten, is dat goed voor iedereen. Want dan stoten we minder CO2 uit, gebruiken we minder landbouwgrond én hebben we minder zoet water nodig voor de productie van ons eten.

HOe?

Om upcycling van biergraan te kunnen realiseren, moeten we tot in de puntjes begrijpen hoe biergraan verwerkt kan worden tot lekkere producten. Daarom werken wij met een uitgebreid team van productontwikkelaars met kennis van technologie en ervaring in de horeca. BrewBar is de eerste van haar creaties – nieuwe, heerlijke, duurzame vondsten volgen snel!

Magie Creations