Marcel's Green Soap Logo


Marcel's Green Soap

Marcel

Als alleenstaande vader met drie dochters was Marcel’s huishouden de perfecte plek voor experimenten om milieuvriendelijke zeep te maken, en als je toch bezig bent, maak je ook iets dat lekker ruikt. Het avontuur was begonnen.

Missie

MARCEL’S VERHAAL BEGON MET EEN SLIM IDEE

Zijn gootsteenkastje stond vol met agressieve, schadelijke spullen waar de wereld niet bepaald schoner van wordt. Dat moest anders kunnen: een schoon huis én een schone planeet.

Marcel blijft altijd bezig om zijn drie beloftes waar te maken: Marcel’s Green Soap ruikt fantastisch, is heerlijk in gebruik en ook eco-vriendelijk.

Circulair

FEEL GOOD CLEANING 

Dat is het motto bij Marcel’s Green Soap. Want wassen en schoonmaken met producten waar de planeet óók blij van wordt, voelt een stuk beter vind je niet?

Elke week worden miljoenen liters schoonmaakmiddel door de gootsteen gespoeld. En elke week komen er miljoenen plastic flessen in het milieu terecht. Dat moet veranderen!

Met Marcel’s Green Soap maak je niet alleen je huis & lichaam schoon, maar ook de wereld om ons heen. Het assortiment maakt gebruik van 100% gerecycled plastic, is 100% vegan en minstens 97% biologisch afbreekbaar.

ANDERS OMGAAN MET PALMOLIE

Je staat er misschien niet zo vaak bij stil, maar in een heleboel producten die je dagelijks gebruikt, vind je palmolie. Zo ook in wasmiddel en dat is ook niet zo gek: palmolie is een prachtig product en werkt heel goed, je hebt er niet veel van nodig én het is een redelijk goedkoop ingrediënt. Daarbij scoort geen andere plantaardige olie beter op milieuaspecten dan palmolie.

Maar er zit ook een keerzijde aan. Door de populariteit van het ingrediënt moeten grote delen regenwoud plaats maken voor nieuwe palmolieplantages. Veel wilde dieren, waaronder de orang-oetan, worden hierdoor bedreigd. Stoppen dus, zou je denken. Maar dat is helaas geen oplossing. Ongeveer de helft van de mensen op de wereld vertrouwt op palmolie als onderdeel van hun voeding. Wél kunnen we anders met het gebruik en de productie van palmolie omgaan.

Meer lezen…

Marcel's Producten