Pineut

Make taste, not waste!

Wij geloven in het opeten van fruit en groenten – ook die iets te bruine banaan, die beurse aardbeitjes en die overrijpe mango. Maar we snappen ook dat dat soms lastig is: geen tijd, geen inspiratie – en eigenlijk ook geen zin. En dat is hard nodig ook.

Goed nieuws: met jouw restjes groente en fruit zet je met de No-waste Starters van Pineut in no-time iets lekkers op tafel. Zo bespaar je meer en verspil je minder.

Want wist je dat we per jaar gemiddeld bijna 14,2 kilo groente en fruit onnodig weggooien? Als we die met z’n allen opeten in plaats van weggooien, redden we grofweg 240.000.000 kilo voedsel van verspilling. De moeite waard, toch?

 

Missie

Bij Pineut willen we inspireren. Om te maken. Te doen. Te Ondernemen. Zo zetten we jou graag aan het werk in de keuken. Maken we onze producten in sociale werkomgevingen en stimuleren we ondernemerschap waar onze ingrediënten worden verbouwd.

Circulair

De gemiddelde Nederlander gooit zo’n 50 kilo per jaar aan eetbaar voedsel weg; 10 kilo daarvan is groente. Doodzonde, want met een beetje meer moeite maak je er een heerlijke maaltijd van. Daar helpt de Pineut bij: je maakt hiermee een soep/smoothie of stamppot van #weggooigroente. Als we dat allemaal eens in de twee weken doen, redden we grofweg 130 miljoen kilo groente per jaar van verspilling.

De start

De no-waste lijn van Pineut vind zijn oorsprong bij Soephoofd een initiatief van Diana van Ewijk en Sarina Karouw. “Ik nam me elk jaar weer voor mezelf en de kinderen meer groenten voor te schotelen,” zegt Van Ewijk. Tijdens een sabbatical besloot ze daarom elke dag soep te maken. Zo at haar gezin met gemak 250 groenten per dag én gooide ze veel minder groenten weg.
Soephoofd is samen gegaan met Pineut om zo nog veel meer groente uit de afvalbak te kunnen redden. 

Pineut producten

Aanbieding!
Oorspronkelijke prijs was: €3,95.Huidige prijs is: €2,95.
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina