Retulp

Richard Gabriël

Retulp is een jong Nederlands merk dat hippe, handige en herbruikbare producten op de markt brengt als alternatief voor plastic wegwerpproducten.
Door hergebruik te stimuleren wil Retulp bijdragen aan het plasticvrij maken van zeeën en oceanen. De bidons zijn 100% biobased and biologisch afbreekbaar.

 

Missie

Wegwerpplastic tegen gaan door het hergebruik te bevorderen met mooie biobased bidons. Wij willen graag het goede voorbeeld geven en hergebruik stimuleren. Het merk Retulp is duidelijk herkenbaar aan het logo dat bestaat uit twee waterdruppels in de vorm van een Hollandse tulp. Nederland is een waterland en daardoor voelen wij – net als veel andere Nederlanders – ons verbonden met water. Wij zijn een volk bij uitstek dat een voorbeeldfunctie kan vervullen wat betreft het plasticvrij maken van zeeën en oceanen.

Circulair

Het overgrote deel van de plastic afvalverontreiniging in de zeeën en oceanen is afkomstig van het land. Het is plastic afval dat niet in een afvalverwerkingsysteem is terechtgekomen. Denk bijvoorbeeld aan plastic afval dat in de natuur is weggegooid in plaats van in een afvalbak. Vanzelfsprekend is ook al het plastic afval dat op land in de natuur belandt zeer schadelijk voor het milieu.

Retulp wil ervoor zorgen dat het plastic afval in de natuur en in de zeeën en oceanen sterk vermindert. Wij geloven dat de eerste stap is om te zorgen dat er minder plastic weggegooid wordt. Voorkomen is nog beter dan recyclen!

Bio Based Bidon

De Retulp Bio Bidon is de allereerste bio based bidon ter wereld en wordt op milieuvriendelijke wijze vervaardigd in Nederland. Alle verwerkte materialen zijn veilig voor voedsel en volledig recyclebaar. Een verantwoord en gezond alternatief voor een standaard bidon! Een extra prettige bijkomstigheid is dat de Retulp bio bidon niet smaakt en ruikt naar plastic.

 

Retulp producten