Rotterdamse Haventafels

Okke van Beuge

Sloop-, rest- en snoeihout krijgt een tweede leven, van een 4m lange (zelfdragende) tafel tot een stamtafeltje. Ze maken ambachtelijke, duurzame meubels door (her)gebruik van materialen die levenslang meegaan.

Missie

Sloop-, rest- en snoeihout krijgt een tweede leven bij Okkehout. Wij maken ambachtelijke, duurzame meubels die door (her)gebruik van materialen levenslang meegaan.

Circulair

Okkehout werkt zo veel mogelijk met materialen die bij hen al aan hun tweede of derde leven beginnen: oude wagonplanken uit Frankrijk, meerpalen uit de Maas, samengestelde grenen delen van een boorplatform; Okke weet hoe hij ‘afval’ omtovert tot hebberig makend mooie meubels. “Alles is gewoon elke keer anders, bovendien is oud hout vaak veel mooier. En dan heb je natuurlijk het feit dat het gewoon ‘netjes’ is voor het milieu om met restproducten te werken. We houden in het hele proces rekening met het milieu.”

Toekomst!

Voor de toekomst hoopt Okke vooral dat hij mag groeien. ‘Voor we zo groot zijn als Piet Hein Eek zijn we wel dertig jaar verder, als dat ooit gebeurt. Maar ik heb zin om nieuwe dingen te ontwikkelen, niet alleen in opdracht werken maar ook een eigen lijn opzetten. De meerpalen gaan verwerken met betere apparatuur zodat we niet meer met een zaag van tien kilo door palen van achthonderd kilo hoeven te zagen. Ook wil ik meer ambachtelijk gaan werken met oud ijzer. Daarvoor hebben we een oven nodig, die kunnen we stoken op ons eigen resthout.

Rotterdamse haventafels producten

2.420,00 incl. BTW (2.000,00 ex.)
3.932,50 incl. BTW (3.250,00 ex.)