Shelduck

Olivier Gossink

Shelduck ontwerpt en realiseert adaptief meubilair gemaakt van restmaterialen. Maar niet zomaar meubilair, kunststukken dat met een handomdraai een andere functie heeft! Een Shelduck(bergeend in het Nederlands) is het enige dier dat de materialen uit zijn omgeving neemt om een broednest te maken voor zijn kleintjes. Dit symboliseert ons lokaal materiaal hergebruik voor een broeiende plek

Missie

We geloven in duurzame dubbele werkingen.
Onze missie is de waarde van restmateriaal zo goed mogelijk in kaart brengen en willen we de gebruiker centraal zetten bij het gebruik van het meubilair. Door niet recyclebaar materiaal te koppelen aan een inventief ontwerp willen wij de gebruiker inspireren over de mogelijkheden van restmateriaal.

Circulair

Duurzaam designmeubilair dat niet alleen duurzaam is in materiaal gebruik, maar ook in ruimtegebruik. Meubilair dat door middel van unieke mechanismen en karaktervolle vormtaal je tot denken brengt. Hierdoor kunnen we meer bieden. Vorm over functie of functie over vorm? Vorm is functie! Door de vorm van het meubilair de functie te geven wordt er gegarandeerd geen materiaal verspild aan de esthetica.

Aanpassen

Adaptief in het aanpassen naar de mens, aanpassend naar lengte, gewicht en houding. Interactief in het vormen naar de wensen van de gebruiker, dynamisch en flexibel in gebruik en verplaatsing. En natuurlijk niet te vergeten, duurzaam in materiaal gebruik en duurzaam in ruimtegebruik.

 

Shelduck producten