Plastic rietjes hebben niet alleen een impact
op het milieu als ze in de natuur blijven liggen. Voor de productie van polypropylene rietjes zit een impact die we niet direct zien. Dit is de impact van de productie van polypropyleen rietjes:
1.000 kg polypropyleen rietjes = 2.000 kg
CO2 + 2.000 kg ruwe olie
De rietjes van Straw by Straw hebben een veel lagere impact en kunnen na gebruik worden afgebroken in de natuur. De rietjes zijn niet van plastic en kunnen dus bij het GFT!
Straw By Straw
Ev Liu
Deze 100% natuurlijke drinkrietjes groeien in de natuur. Ze zorgen er niet alleen voor dat uw drankjes er altijd speciaal uitzien maar ze zijn ook nog eens milieuvriendelijk!
Onze rietjes zijn gemaakt van 100% stro. Dus niet van bamboe of papier en ook geen rietjes van maïszetmeel (PLA plastic). Deze stevige rietjes laten geen restjes achter in je drankjes. Knijpen of erin bijten wordt afgeraden want dan ‘breken ze wel erg snel af’
Duurzame Drinkrietjes
1 teamlid
Amsterdam
Missie
Circulair
Onze rietjes zijn een restproduct van de graanoogst. Het zijn in feite gewoon de overgebleven stengels op het land, deze zijn hol van binnen en dus perfect als rietje! Na gebruik kunnen ze bij GFT.
36.400.000 RIETJES
Worden jaarlijks gebruikt in Europa. Hiermee kun je 1x in de 2 dagen om de evenaar, een jaar lang. Helaas kunnen we niet nauwkeurig inschatten hoeveel plastic rietjes er in Nederland worden gebruikt. Hiervoor verleent niet iedereen toestemming tot cijfers. Op basis van de cijfers die we wél beschikken vanuit de horeca en groothandels, denken we dat in Nederland 3.000.000.000 rietjes per jaar worden gebruikt. Dit komt neer op ongeveer 0.5 rietje per persoon per dag. Dit is een inschatting waarbij we het totale aantal omlaag hebben afgerond.