Studio Manon Juliette

Manon Juliette

De tapijten van Studio Manon Juliette worden enkel en alleen van restleer geproduceerd, zonder lijm, naaimachine of ander materiaal. Het ene tapijt wordt gemaakt door gebruik te maken van het restmateriaal van de productie van het andere tapijt.

Missie

Ontwerpster Manon Juliette vertrok in 2005 naar Zuid-Amerika om haar ontwerpkwaliteiten in te zetten om kansarme inwoners een rooskleurigere toekomst te bieden. Ze dompelde zich onder in de taal en cultuur en ontwikkelde een driedelige tapijtencollectie die volledig bestaat uit restleer. Geen lijm, geen naaimachine en geen overbodige fratsen. Het samenbrengen van design, ontwikkelingssamenwerking en duurzaamheid waren prioriteit nummer één.

Deze ervaringen nam ze mee terug naar haar werkplaats in Nederland. Bij het ontwerpproces van haar tapijtenserie keek ze daarom goed naar de materialen, machines en de mogelijkheden van werknemers in de lederwerkplaats. De ontwerpen moeten produceerbaar zijn zonder gebruik te maken van een naaimachine en het is de bedoeling dat de gehandicapte werknemers de producten ook helemaal zelfstandig kunnen maken.

Circulair

Het gedetailleerde ontwerpproces van Manon heeft uiteindelijk geleid tot een tapijtencollectie. Feliz! doet mij denken aan de Nederlandse herfst; alsof je door het bos loopt op een tapijt van gevallen bladeren”, vertelt Manon. Het gemeenschappelijke kenmerk is dat de tapijten enkel en alleen van restleer worden geproduceerd, zonder lijm, naaimachine of ander materiaal. Het ene tapijt wordt gemaakt door gebruik te maken van het restmateriaal van de productie van het andere tapijt.

Schakelen

Elk tapijt is op deze ontwerpmanier een uniek en duurzaam object, met een eigen schakel. Deze manier van schakelen heeft ervoor gezorgd dat de kleden geen ondergrond nodig hebben om het leer op te bevestigen. Dat maakt het handig om de kleden in elke gewenste vorm te laten maken: organisch, rond, vierkant, alles is mogelijk. Klanten kunnen dus na de aankoop zelf de vorm weer naar wens aanpassen aan het interieur.

Studio Manon Juliette Producten

1.095,004.800,00
95,00 incl. BTW (78,51 ex.)
19,95 incl. BTW (16,49 ex.)