THIJS-Drinks

Rod Hensen 

THIJS brouwt biologische vruchtensappen en ijsthee obv overtollig vers fruit. Deze zijn 100% natuurlijk, laag in suikers en hebben een verrassende twist.

 

Missie

Het leven draait allemaal om balans. We hebben maar een lijf en een planeet. Daarom is het maken van bewuste keuzes echt een must.
 
In Nederland wordt er per jaar in totaal 800 miljoen kilo voedsel verspild. Hiervan bestaat bijna één derde uit verse groente en fruit. We verspillen hiermee niet alleen voedsel, maar ook onnodig energieverbruik en CO2-uitstoot door productie en transport, onnodige geproduceerde verpakkingen en héél veel water. Voor de beeldvorming: voor de productie van één appel is 80 liter water nodig.
 
 
 

Circulair

Daarom gebruik ik altijd overtollig vers fruit! Daarnaast creëer ik op verschillende manieren bewustwording binnen de gehele voedselketen met als doel: mentaliteits- en gedragsverandering. Samen naar een betere wereld.

Smaken

De smaken wisselen zeer regelmatig. In de winter ben ik bijvoorbeeld van plan om een variant te maken van stoofpeertjes. Daar kan ik nu al naar uitkijken, haha.” Dat de ijstheeman niet stil zit moge duidelijk zijn: braam, aardbei, rabarber, rood fruit, pruim, druif, sinaasappel, rode bes, kiwi en rode biet. Het zijn allemaal smaken die goed bevielen. Toch is niet elk experiment succesvol: “Ik heb geëxperimenteerd met ananas en groene thee, de zogenoemde Hawaii-smaak, en deze was werkelijk ondrinkbaar. Nog nooit zoiets vies gedronken.” Hij voegt er snel aan toe: “De andere smaken zijn overigens wel heerlijk!”

 

Thijs producten