Yespers

Stefan Baecke | Patrick Ooms

Het doel van Yespers is met gezondere en lekkere producten bij te dragen aan een gezondere wereld. De innovatieve voedselproducten – spreads en granola – zijn én gezonder, én dragen bij aan het terugdringen van voedselverspilling door de hele voedselketen heen.

 

 

Missie

Ons eten heeft impact, op jou en op je omgeving. Dichtbij of veraf. Soms denk je er niet over na, of weet je het niet. Met onze producten willen we een bijdrage leveren aan 3 doelstelling van de Sustainable Development Goals; geen armoede, geen honger en verantwoordelijke productie en consumptie. Uiteraard heeft je eten impact op veel meer gebieden en kijken wij daar ook naar bij de ontwikkeling en distributie van onze producten. We moeten ergens beginnen!

 

 

Circulair

Voedselverspilling gebeurt in de gehele voedselketen bij de consument en de producent. Yespers pakt de voorkant aan. We maken bij de productie van onze spreads en granolas gebruik van fruit dat anders wordt weggegooid of de grond wordt ingeploegd. We zetten daarvoor onze eigen reststromen en die van andere producenten. Yespers redt zo vele kilo’s aan bananen, aardbeien en andere soorten van fruit.

 

 

Onze aanpak

1) Lekker. We willen vooral lekker eten. Want een mooi verhaal is maar theorie. Dus lekker is altijd het vertrekpunt.

2) Beter. Beter is een breed begrip, een continue proces en beter kan altijd nog beter. Onze eerste stappen hier gaan vooral over het korter maken en verduurzamen van de voedselketen en het terugdringen van voedselverspilling.

 

Yespers producten