Meer dan 40% van de goede (!) oogst in ontwikkelingslanden gaat verloren als gevolg van een instabiele afzetmarkt. Dit treft voornamelijk de kleinschalige boeren die voor hun verkoop afhankelijk zijn van een onbetrouwbare ‘middle-man’. De oogst is maar heel beperkt houdbaar, waardoor er voor de boer uiteindelijk niets anders op zit dan het weg te doen. Enorm zonde. Van de mooie oogst én voor de boer.
In Kenia heeft The Ketchup Project samen met kleinschalige boeren een droog-hub gebouwd. In deze faciliteit kunnen boeren een deel van hun oogst drogen zodat het veel langer houdbaar blijft. The Ketchup Project neemt de gedroogde producten tegen een eerlijke prijs af, en maakt er vervolgens heerlijke ketchup van!
En die ketchup is niet zomaar ketchup, maar een pure ketchup met de unieke smaak van zongedroogde tomaten met een smokey vleugje en een ambachtelijke structuur. Zonder geraffineerde suikers of kunstmatige conserveringsmiddelen.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.