Tolhuijs Design

Bastiaan Tolhuijs

Tolhuijs ontwerpt Dutch design met een verhaal. Interieurproducten waarbij afval- en restmaterialen een tweede leven krijgen, gemaakt in sociale werkplaatsen en gevangenissen.

Missie

Onze ontwerpen beginnen niet aan de tekentafel maar op de plekken waar afval zich verzamelt. Veel fabrieken gooien dagelijks restmateriaal van hoge kwaliteit weg. Tolhuijs neemt deze afvalmaterialen als uitgangspunt en transformeert ze naar hoogwaardige, duurzame design producten. Het proces waarbij de waarde van afvalmateriaal wordt verhoogd, heet upcycling. Middels dit proces hopen wij bij te dragen aan het bewustzijn dat afvalmateriaal een tweede leven verdient.

 

Circulair

Begonnen vanuit de vraag van een grote hekwerkenfabrikant ontstond Fency: een hip en circulair opbergsysteem. Inmiddels geven we meer afvalstromen een tweede leven en zijn we altijd op zoek naar interessante rest- en afvalmaterialen om mooie interieur producten van te maken.

Sociaal

De materialen die we gebruiken vergaren we in Nederland en laten we op verschillende plekken verwerken tot de door ons ontworpen producten. De sociale werkplaatsen en gevangenissen waar we mee werken bezoeken we regelmatig voor overleg en afstemming.

Tolhuijs Producten

14,95 incl. BTW (13,72 ex.)
Vanaf: 69,95 incl. BTW (64,17 ex.)
Vanaf: 34,50 incl. BTW (28,51 ex.)